Teknetics Eurotek Pro 14 inch metaaldetector


Teknetics Eurotek Pro 14 inch metaaldetector

Ben jij op zoek naar een metaaldetector die niet alleen perfect past bij de Europese bodems, maar ook nog eens van zeer goede kwaliteit is? Een van de opties die je in dit geval hebt is de Teknetics Eurotek Pro 14 inch. Deze metaaldetector van het merk Teknetics is een van de meest bekende betaalbare detectors. Wat is dit voor een detector, wat kun je ermee en wat zijn de verschillen tussen de Teknetics Eurotek Pro 14 inch en de Teknetics Eurotek? Hier lees je alle belangrijke informatie en is het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Teknetics Eurotek Pro metaaldetector

Met de Teknetics Eurotek Pro 14 inch kies je voor een geupgrade versie van de Teknetics Eurotek. Wat zijn de verschillen tussen beide opties. De Teknetics Eurotek Pro 14 inch heeft een pinpoint-functie waarmee je nog nauwkeuriger zoekt. Daarnaast zoekt de Pro 14 inch dieper dan de Eurotek en is de aflezing op het display anders. Ten derde heeft de Pro 3 audiotonen voor voorwerpidentificatie. Verder heeft de Teknetics Eurotek Pro 5 menu druktoetsen voor meer uitgebreide instelmogelijkheden. De Eurotek heeft er 3.

In de doos

  • Teknetics Eurotek Pro
  • Handleiding

Installatie van de Teknetics Eurotek Pro 14 inch

Wil je de Teknetics Eurotek Pro 14 inch in gebruik gaan nemen? Dat kan vrijwel meteen zodra je de detector uit de verpakking haalt. Het is mogelijk wel handig om de meegeleverde handleiding door te nemen. Hier staat alle belangrijke informatie over deze detector in. Zo Weet je zeker dat je de detector optimaal gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

De bediening van deze metaaldetector van Teknetics is erg eenvoudig. De detector is voorzien van een duidelijk display met daaronder enkele knoppen. Hiermee is het goed mogelijk om instellingen door te voeren. Onder andere het gevoeligheidsniveau en de discriminatie zijn hiermee in te stellen. Ook zie je op de display de batterij-indicator staan, zodat je nooit met lege batterij komt te staan. Verder is de steel instelbaar en kun je deze daardoor altijd aanpassen aan je lengte. Een metaaldetector als de Teknetics Eurotek Pro 14 inch heeft niet veel onderhoud nodig. Dit model kan goed tegen een stootje en heeft daarnaast ook een waterdichte zoekspoel waarmee het mogelijk is in het water te zoeken. Wel is het belangrijk om de detector na gebruik droog en veilig op te bergen, zodat je zeker weet dat je lang kunt doen met deze detector.

Voor- en nadelen

Er zitten veel voordelen aan een metaaldetector als de Teknetics Eurotek Pro 14 inch. Een belangrijk voordeel is de uitstekende reactiesnelheid. De detector zal daardoor ook naast elkaar liggende objecten apart van elkaar detecteren, omdat de detector snel herstelt van het signaal. Je mist daardoor nooit een object. Het dieptebereik van de detector is ook een groot voordeel: je detecteert kleine objecten tot 30 cm diep en is daardoor perfect voor het detecteren van kleine munten en sieraden zoals ringen. Wanneer je graag grotere voorwerpen wilt gaan vinden is de Teknetics Eurotek Pro 14 inch ook geschikt, maar wellicht minder, gezien het dieptebereik van een meter. Er zijn ook metaaldetectors met een dieptebereik voor grote objecten van meer dan een meter waardoor je nog beter in staat bent grote voorwerpen te vinden. Een ander nadeel is dat de display niet waterdicht is. Als het regent heb je al een display cover nodig om waterschade te voorkomen.

Conclusie Teknetics Eurotek Pro 14 inch

De Teknetics Eurotek Pro 14 inch is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een detector die nog meer mogelijkheden biedt dan de Teknetics Eurotek. Daarnaast is het ook nog eens een gemakkelijk te bedienen exemplaar waarmee je optimaal kunt zoeken naar waardevolle objecten. Vergelijk deze detector anders eens met de C.Scope CS440XD metaaldetector zodat je een goede keuze kunt maken. Voor meer informatie kun je terecht bij de Metaaldetector Expert.

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review