JBL LIVE 300 TWS Zwart review

JBL LIVE 300 TWS Zwart review

Het mooie aan een merk als JBL is dat je bij hen altijd goed zit op het gebied van oordopjes. Zij hebben, dankzij hun ruime assortiment, voor iedereen wel een geschikt oortje. Draadloos of met draad, voor de sportieve liefhebber of als je graag muziek luistert op de bank: er is voor ieder wat wils. Eén van de sportievere varianten binnen het aanbod van JBL zijn de JBL LIVE 300 TWS Zwart oortjes.

JBL LIVE 300 TWS Zwart overzicht

Maar de vraag is: zijn deze oordopjes ook een aankoop waard? Dat zal bekeken worden in deze review. De JBL LIVE 300 TWS Zwart oortjes zijn geheel waterbestendig. Water en zweet zullen dus nooit schade kunnen berokkenen aan deze dopjes. Deze in ear oorkussens zijn volledig draadloos. Noise cancelling features zijn niet aanwezig.

In de doos

  • JBL LIVE 300 TWS Zwart
  • Handleiding
  • USB C kabel
  • Dopjes in meerdere maten
  • Oorclips in verschillende maten

Installatie van de JBL LIVE 300 TWS Zwart

DE JBL LIVE 300 TWS Zwart oortjes zijn volledig draadloze oordopjes, zodat je geen last hebt van kabels tijdens het actief bezig zijn. Echter zul je wel altijd moeten checken of je accu nog vol is, en deze opladen wanneer het nodig is. Een volledig opgeladen batterij gaat gemiddeld zo’n 6 uur mee. Er wordt ook een oplaadcase meegegeven, die de batterij voor 14 uur kan aanvullen.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: zwart
  • Gewicht: 65,7 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: ja
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening van de JBL LIVE 300 TWS Zwart

Op de oorschelpen bevindt zich een afstandsbediening aan de hand waarvan je het volume kunt aanpassen. Ook is er een microfoon aanwezig, zodat je handsfree kunt bellen. Als je jezelf meer bewust wilt zijn van de omgeving, schakel je Ambient Aware in. Wil je met iemand kunnen kletsen en toch naar je muziek kunnen luisteren, dan schakel je de TalkThru modus in.

Onderhoud van de JBL LIVE 300 TWS Zwart

Het is altijd aan te raden om je JBL oortjes goed op te bergen. Zo worden ze niet alleen beschermd tegen stof en vuil, maar tegelijkertijd voorkom je ongelukjes. Als je rond laat slingeren, is de kans nu eenmaal groter dat je per ongeluk op ze gaat staan bijvoorbeeld. Maak daarnaast geregeld de dopjes zelf schoon.

Voordelen van de JBL LIVE 300 TWS Zwart

Naast de hoge kwaliteit van het geluid is het een groot pluspunt dat de JBL LIVE 300 TWS Zwart oortjes geheel bestand zijn tegen water. Zweet zal deze dopjes niet deren, en ook kun je gewoon gaan hardlopen met muziek op als het regent. Als je alert wilt blijven, kun je gebruik maken van de Ambient Aware modus. De TalkThru modus is perfect als je muziek wilt luisteren maar ook met anderen wilt kletsen. Snel laden is een optie.

Nadelen van de JBL LIVE 300 TWS Zwart

De batterij van de JBL LIVE 300 TWS Zwart oortjes gaat gemiddeld maar zo’n 6 uur mee. Dit is relatief kort. Natuurlijk kun je dit opvangen middels de oplaadcase, maar alsnog is 6 uur gemiddeld weinig in vergelijking met andere dopjes in deze prijsklasse. Daarnaast is het ontbreken van een activity tracker een minpuntje van deze oordopjes.

Conclusie

Voor sportieve mensen die graag muziek luisteren tijdens hun activiteiten zijn de JBL LIVE 300 TWS Zwart oordopjes een goede aankoop. Deze oortjes zijn bestand tegen water en geheel draadloos, zodat je geen last hebt van draden die in de knoop raken. Dankzij het gebruik van een oorclip blijven deze dopjes bovendien altijd goed zitten, hoe actief je ook bezig bent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review