Sony WI-XB400 Blauw review

Sony WI-XB400 Blauw review

Sony beschikt over een groot assortiment aan oordopjes, en de Sony WI-XB400 Blauw oortjes zijn één van de varianten waarvoor je kunt kiezen. Sony is een grootmacht op diverse fronten. Zo doet deze Japanse producent het goed op het gebied van gaming en consoles, maar ook op het gebied van video is dit één van de grootste namen op aarde. Ook de oordopjes van dit merk hebben een goede reputatie opgebouwd onder de Nederlandse consument. Dragen de Sony WI-XB400 Blauw oordopjes bij aan deze goede reputatie?

Sony WI-XB400 Blauw overzicht

Dankzij de mooie blauwe kleur springt de Sony WI-XB400 Blauw meteen in het oog. Het design is er tevens op gericht om de bas van de muziek voller en strakker te laten klinken. Daarom behoren deze oortjes ook tot de Extra Bass serie. Dit zijn draadloze in ear oordopjes. Een USB C kabel wordt meegeleverd om het opladen eenvoudiger te maken. Met vragen kun je terecht bij de meegeleverde handleiding.

In de doos

  • Sony WI-XB400 Blauw
  • Handleiding
  • USB C kabel

Installatie van de Sony WI-XB400 Blauw

Omdat deze oordopjes van Sony geheel draadloos zijn, zul je er te allen tijde voor moeten zorgen dat de accu tenminste gedeeltelijk opgeladen is om gebruik te maken van deze dopjes. Hierbij kun je kiezen om de boel snel op te laden, waarbij 10 minuten opladen gelijk is aan een uur aan één stuk luisteren naar muziek. In totaal heeft de accu een capaciteit van 15 uur.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: blauw
  • Gewicht: 21 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening van de Sony WI-XB400 Blauw

Alhoewel de Sony WI-XB400 Blauw draadloos is, is er wel een draad aanwezig die dient als nekband. Dit verhoogt niet alleen het draagcomfort, maar in deze kabel zit tevens een afstandsbediening geïntegreerd. Deze afstandsbediening maakt het mogelijk om nummers te selecteren, muziek op pauze te zetten of de volume van je muziek aan te passen. Je maakt gebruik van Bluetooth om de oortjes te verbinden met je geluidsdrager.

Onderhoud van de Sony WI-XB400 Blauw

Draadloze oortjes werken nu eenmaal niet zonder elektriciteit in de accu. Laad daarom je oordopjes altijd goed op, maar niet te vaak. Dit kan nadelig zijn voor je accu. Maak daarnaast geregeld de dopjes schoon. Dit is niet alleen beter voor de dopjes zelf, maar het is ook hygiënischer.

Voordelen van de Sony WI-XB400 Blauw

Ten eerste zijn de Sony WI-XB400 Blauw oordopjes een aanrader als je houdt van een stevige bas. De lage klanken zijn nadrukkelijk aanwezig en later de muziek als geheel krachtiger klinken. Daarnaast is een groot pluspunt hoe lang de accu meegaat: 15 uur in totaal. Dit is langer dan gemiddeld. Ook kun je de accu snel laden. Je kunt gebruik maken van zowel een afstandsbediening als een microfoon, want deze zijn beide geïntegreerd.

Nadelen van de Sony WI-XB400 Blauw

Waar de één het fijn vindt als een draadloze variant een nekband bevat, heeft de ander liever een variant die geheel vrij is van nekbanden. Daarnaast zijn de Sony WI-XB400 Blauw oortjes niet geschikt voor sporters, omdat deze variant niet bestand is tegen zweet. Luister je vooral muziek tijdens het sporten, dan kun je beter kiezen voor een model dat bestand is tegen water.

Conclusie

De Sony WI-XB400 Blauw oortjes behoren qua prijs tot de onderste laag van het middensegment. Hierdoor zijn deze oordopjes relatief betaalbaar terwijl ze alsnog een prima geluidskwaliteit leveren. Vooral de bas komt uitstekend tot zijn recht. Daarnaast profiteer je van alle voordelen die gepaard gaan met een draadloze variant, waaronder een accu die lang meegaat. Dit alles maken de Sony WI-XB400 Blauw oordopjes tot een prima aankoop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

JBL Endurance SPRINT Rood review