Fisher F75 metaaldetector

Fisher F75 metaaldetector

Metaaldetectors zijn er in allerlei soorten en maten: het is dan ook goed om te kijken naar je verschillende mogelijkheden zodat je zeker weet dat je de juiste maakt. De Fisher F75 metaaldetector is een van de meest complete en veelzijdige metaaldetectors die ooit is gemaakt en dit betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van alle toepassingen en functies. Ben je benieuwd hoe compleet dit detectie apparaat is en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn? Hier lees je alles wat je over dit exemplaar moet weten.

Fisher F75 metaaldetector

De Fisher F75 is een metaaldetector die vooral aangeraden wordt aan de gevorderde en professionele metaaldetectoristen. Dit komt voornamelijk door de vele uitgebreide functies die het model aanbiedt. Je kunt tal van instellingen doorvoeren en wijzigen, waardoor je de detector optimaliseert voor het vinden van de mooiste voorwerpen. Het merk Fisher is niet voor niets een van de bekendere namen op het gebied van detectors: er zijn al heel wat kwalitatieve detectors op de markt gebracht en dit type is hier een voorbeeld van.

In de doos

  • Fisher F75
  • Batterijen
  • Hoofdtelefoon
  • Handleiding

Installatie van de Fisher F75

De installatie van de detector is erg eenvoudig. Zodra je de detector uit de doos hebt gehaald kun je de detector aanzetten en vrijwel meteen in gebruik nemen. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen. Niet iedere detector is hetzelfde en met het lezen van de handleiding krijg je nog meer inzicht in het gebruik van je nieuwe detector.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7 standen, tot 13 kHz
  • Zoekstanden: Motion en Non-Motion
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 4 x AA batterij
  • Gewicht: 1,3 kg

Bediening en onderhoud

Deze metaaldetector van het merk Fisher is voor de ervaren detectorist vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. Je hebt de keuze uit verschillende standen voor zowel diepe objecten als kleinere objecten. Dit maakt het model uniek en zeer breed inzetbaar. Via het display is het mogelijk om bruikbare informatie af te lezen. Ook is het via de knoppen aan de onderzijde van het paneel mogelijk om instellingen door te voeren. Door je arm in de armsteun te plaatsen en de steel naar wens te verstellen kies je voor een zo comfortabel mogelijk gebruik van je nieuwe aanwinst.

Het toestel heeft niet tot nauwelijks onderhoud nodig. Het is in ieder geval belangrijk om de detector na gebruik op te bergen op een droge en veilige plek. Ook is het slim om de zoekspoel schoon te maken na gebruik. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je metaaldetector. Vergeet ook de batterijen niet in de gaten te houden: zorg ervoor dat de batterijen vol genoeg zijn voordat je op pad gaat. De batterijstand lees je af van het display.

Voor- en nadelen

De Fisher F75 is een van de meest complete detectors die op dit moment verkrijgbaar zijn. Dit komt onder andere door de unieke combinatie van de Motion en Non-Motion technieken: hierdoor heb je nog meer mogelijkheden met het zoeken van waardevolle objecten. Daarnaast is het ook mogelijk om de frequentie in 7 standen te zetten, waardoor je altijd de juiste frequentie kiest voor het zoeken naar verschillende objecten. De numerieke metaalindicatie maakt het daarnaast nog makkelijker om niet-gewenste voorwerpen te elimineren.

Wat zijn nadelen van dit model? Er zijn weinig punten te benoemen aan deze metaal detector die als nadelig ervaren kunnen worden. Wellicht is deze metaaldetector minder geschikt voor de beginnende metaalzoeker vanwege de vele mogelijkheden en instellingen die mogelijk zijn. Als beginner gebruik je de detector mogelijk niet tot zijn volle potentie. Ook de batterijen zijn een mogelijk nadeel: deze moet je na verloop van tijd vervangen omdat ze niet oplaadbaar zijn.

Conclusie Fisher F75

Ben je een ervaren detectorist en zoek je naar een goede metaaldetector waar je direct goed mee uit te voeten kunt? Dan is de Fisher F75 zeker een aanrader. Ook dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding is deze metaaldetector een absolute aanwinst voor de gevorderde metaalzoeker die wel houdt van een uitdaging. Uiteraard te koop via Metaaldetector Expert.

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

JBL Endurance SPRINT Rood review