JBL T115BT Wit review

JBL T115BT Wit review

Dat JBL een groot merk is op het gebied van audioproducten, weet iedereen inmiddels wel. Als je mensen vraagt om merken op dit vlak op te noemen, is deze Amerikaanse producent altijd één van de eersten die genoemd wordt. Naast de kwaliteit van hun aanbod valt ook de kwantiteit op. Zo is er bij deze producent voor ieder wat wils te vinden. Als je niet op zoek bent naar een JBL koptelefoon, maar naar oortjes, zijn de JBL T115B Blauw oortjes dan misschien iets voor jou?

JBL T115BT Wit overzicht

De JBL T115B Blauw oordopjes behoren tot de goedkopere varianten binnen het ruime aanbod van JBL. Alleen door dit gegeven zijn ze een aantrekkelijke optie voor iedereen die niet al te veel geld wil uitgeven aan nieuwe oortjes. Deze dopjes zijn draadloos, maar er is wel een nekband aanwezig ter verhoging van het draagcomfort. Als de accu van dit model leeg is, kun je dus geen gebruik maken van deze oortjes.

In de doos

  • JBL T115B Blauw
  • Handleiding
  • Micro USB kabel
  • Oordopjes in meerdere maten

Installatie van de JBL T115BT Wit

Vooraf is het aan te raden om de dopjes in verschillende maten te testen die worden meegeleverd bij de JBL T115B Blauw oortjes. Zo vind je de oordopjes die het beste bij je passen en die het meest comfortabel zijn om te dragen. Met een lege accu kom je niet ver. Als deze 100% opgeladen is, gaat de accu zo’n 8 uur mee. Snel laden is een optie. Een kwartiertje laden is gelijk aan een uur luisterplezier. Handig als je haast hebt.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: wit
  • Gewicht: 19,02 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening van de JBL T115BT Wit

Als je voor het eerst muziek luistert via de JBL T115B Blauw oortjes, zal je meteen opvallen hoe krachtig de bas is. Deze oordopjes zijn namelijk voorzien van de JBL Pure Bass Sound technologie. Hierdoor klinken de lage tonen vol en hebben ze meer definitie. De JBL T115B Blauw oortjes kun je aansturen middels de in de nekband geïntegreerde afstandsbediening. Ook is er een microfoon ingebouwd waarmee je handsfree telefoontjes kunt plegen.

Onderhoud van de JBL T115BT Wit

De JBL T115B Blauw oortjes beschikken dus over een accu. Een veel gemaakte fout die we regelmatig zien is dat mensen de batterij te vaak opladen. Als deze bijvoorbeeld op 80% staat, vullen mensen deze even snel aan tot 100%. Dit is echter onnodig en slecht voor de algehele accuduur. Reinig daarnaast geregeld de dopjes zelf. Dit is beter voor jezelf en voor de oordopjes.

Voordelen van de JBL T115BT Wit

Gezien de lage prijs zijn de JBL T115B Blauw oortjes sowieso interessant voor iedereen die niet van plan is veel geld uit te geven aan nieuwe oordopjes. De accu gaat 8 uur mee, wat prima is. Dankzij multipoint pairing kun je dit model verbinden met twee afspeelapparaten tegelijk. Het snel laden van deze in ear dopjes is een optie.

Nadelen van de JBL T115BT Wit

De geluidskwaliteit die de JBL T115B Blauw oordopjes leveren is van een laag niveau. Dit is op zich niet vreemd voor een variant met een lage prijs, maar toch zijn er modellen in deze prijsklasse die het beter doen. Ook het draagcomfort valt tegen. Deze dopjes zijn bestand tegen water. Sporten met muziek op zit er met dit model dan ook niet in.

Conclusie

Op het gebied van zowel de geluidskwaliteit als het draagcomfort vallen de JBL T115B Blauw oortjes ons toch wat tegen. Juist als goedkope variant is het van belang om voor een goede prijs – kwaliteit verhouding te zorgen. Als je jezelf hier niet druk om maakt en je gewoon goedkope oortjes zoekt die hun primaire functie naar behoren uitvoeren, volstaan deze dopjes. Een van de beste draadloze oordopjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review