AEG FFB63700PM vrijstaande vaatwasser

 

AEG FFB63700PM vrijstaande vaatwasser

Een goede vaatwasser aanschaffen? Je hebt hierbij heel wat mogelijkheden: er zijn verschillende merken die weer diverse modellen op de markt hebben gebracht. Een merk met heel veel goede vaatwasmachines is AEG. Het is dan ook goed mogelijk om van dit merk een kwalitatieve vaatwasser aan te schaffen, zoals de AEG FFB63700PM. Ben je benieuwd naar de eigenschappen, voordelen en nadelen van deze afwasmachine? Dat lees je hier.

De AEG FFB63700PM is een vrijstaande vaatwasmachine die je in jouw keuken kunt integreren. Net als veel andere AEG vaatwassers is ook dit model voorzien van een aantal handige extra’s, zoals een automatische droogtechniek, en de beschikbaarheid van diverse programma’s waarmee je altijd de juiste keuze maakt voor het reinigen van de vaat. Dit model betreft een relatief energiezuinige vaatwasser dat tot energieklasse D behoort.

In de doos

  • AEG FFB63700PM
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Wil je deze vaatwasmachine installeren? Dan heb je bepaalde onderdelen nodig om de vaatwasser aan te sluiten, zoals een aanvoer- en afvoerslang: deze krijg je met het apparaat meegeleverd. Met de handleiding kun je de vaatwasser op de juiste plek plaatsen en goed installeren. Ook online vind je duidelijke uitleg over de installatie.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 42 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 15

Bediening en onderhoud

De AEG FFB63700PM heeft een handig bedieningspaneel waarmee het gebruik van de vaatwasser nog makkelijker wordt. Zo kun je via dit paneel een van de beschikbare programma’s kiezen en vervolgens op start drukken. Er zijn in totaal 6 programma’s beschikbaar: automatisch, behoedzaam, eco, intensief, kort en stil nachtprogramma. Je kunt met deze afwasmachine ook kiezen voor startuitstel om zo het gewenste programma op een ander tijdstip te laten beginnen. Als het programma ten einde is gekomen hoor je een duidelijk geluidssignaal.

Hoe moet je het toestel dan onderhouden? Deze vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat de vaatwasser lang meegaat. Het is wel belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. Denk hierbij aan het reinigen van de vrijstaande vaatwasmachine aan de binnenzijde of het controleren van de sproeiarmen en de filters. Hoe beter en grondiger het onderhoud, hoe langer je gebruik kunt maken van de vaatwasser.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de automatische afwasser is dat je gebruik kunt maken van de intensieve zone: hiermee worden ook hardnekkige etensresten van borden of schalen verwijderd. Daarnaast kies je met deze vaatwasser voor een zeer energiezuinig model. Verder heeft de vaatwasser een automatische droogtechniek waarmee de vaat snel opdroogt, zodat je het direct in de kast kunt zetten. Zitten er dan ook nadelen aan de AEG FFB63700PM? Deze vaatwasser is niet voorzien van een programma voor machinereiniging. Dit zul je dus zelf moeten aanpakken om ervoor te zorgen dat de vaatwasser goed schoon blijft. Verder is het een mogelijk nadeel dat de vrijstaande afwasmachine geen vloerprojectie heeft waarmee je kunt zien of de vaatwasser klaar is.

Conclusie

De AEG FFB63700PM is een goede en stille vrijstaande vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Je heb de keuze uit meerdere programma’s en daarnaast kun je ook nog profiteren van de hoge energiezuinigheid. Een goed model van een ander merk is bijvoorbeeld de Whirlpool WFC 3C26 P.

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review