JBL LIVE 220BT review

JBL LIVE 220BT review

JBL heeft iets voor ieder type muziekliefhebber. Als je graag muziek luistert maar niet al te veel aan oortjes wilt spenderen, dan zijn er genoeg alternatieven waar je uit kunt kiezen. Maar ook als je een variant zoekt waar alle frequenties goed uit de verf komen, heeft JBL de oordopjes voor jou. Ook als je op zoek bent naar draadloze oortjes kun je bij dit merk terecht. Eén van de opties die je hebt op het gebied van draadloze oortjes zijn de JBL LIVE 220BT oordopjes. Moet je deze oordopjes kopen ?

JBL LIVE 220BT overzicht

Technisch gezien zijn de JBL LIVE 220BT oortjes niet geheel draadloos. Alhoewel je deze dopjes dient op te laden voor gebruik, is er wel een draad aanwezig dat dient als nekband. Deze is er om het draagcomfort te verhogen. Opladen doe je middels de meegeleverde micro USB oplaadkabel.

In de doos

  • JBL LIVE 220BT
  • Handleiding
  • Micro USB kabel
  • Oordopjes in diverse maten

Installatie van de JBL LIVE 220BT

Ten eerste zal de accu opgeladen moeten worden voordat je gebruik kunt maken van de JBL LIVE 220BT oortjes. Als deze geheel zijn opgeladen, gaat de batterij gemiddeld zo’n 10 uur mee. Daarnaast kun je gebruik maken van een speciale app om deze oortjes geheel naar jouw wensen in te stellen. Deze app heet de My JBL Headphones app.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: zwart
  • Gewicht: 31 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening van de JBL LIVE 220BT

Aan de hand van Bluetooth maak je verbinding met je smartphone of tablet om muziek te gaan luisteren. Natuurlijk kun je deze oortjes ook gebruiken als je een film of serie gaat kijken. Dankzij de stabiele Bluetooth verbinding zal het geluid altijd synchroon zijn met de beelden. In het draad zit een ingebouwde afstandsbediening. Deze gebruik je om muziek stil te zetten, andere nummers te selecteren of het volume aan te passen. Ook is er een microfoon aanwezig voor telefoongesprekken. Als je meer geluiden uit je omgeving wilt horen, schakel je Ambient Aware in.

Onderhoud van de JBL LIVE 220BT

Het voornaamste wat je kunt doen om de JBL LIVE 220BT oortjes te onderhouden is deze niet te vaak op te laden. Dit is namelijk slecht voor de batterij. Daarnaast is het aan te raden om de doppen zelf goed schoon te maken om hygiënische redenen. Als je de instellingen wilt aanpassen, kan dat via de app.

Voordelen van de JBL LIVE 220BT

Draadloze varianten zoals de JBL LIVE 220BT oortjes hebben als groot voordeel dat ze geen last hebben van een ellenlang snoer dat steeds in de knoop geraakt. De handige app zorgt er voor dat je de oordopjes geheel op jouw wensen kunt afstemmen. Mocht je meer van de omgeving willen horen, bijvoorbeeld omdat je alert wilt zijn, kun je Ambient Aware inschakelen.

Nadelen van de JBL LIVE 220BT

Gezien de prijs valt de geluidskwaliteit en het draagcomfort ietwat tegen. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar wij vonden het niet goed genoeg. De accu gaat 8 uur mee. Dit is oké, maar er zijn varianten met een betere batterij.

Conclusie

Al met al zijn we verdeeld over de JBL LIVE 220BT oortjes. De geluidskwaliteit en het draagcomfort vallen ons tegen, maar we vinden het wel handig dat er een app is waarmee je de oortjes geheel aan kunt passen op jouw voorkeuren. Ook is de Bluetooth verbinding altijd stabiel. Wij zouden zeggen: probeer het zelf eens als je op zoek bent naar een betaalbaar model.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review