JBL Tune 205BT Goud review

JBL Tune 205BT Goud review

Heb je goud in handen met de JBL Tune 205BT Goud oortjes? Je zult het weten na het lezen van deze review. Wat vast staat is dat JBL één van de grootste merken is op het gebied van audioproducten. Dit zie je ook terug binnen de grotere webshops van dit moment. Standaard behoort deze Amerikaanse producent tot de populairste alternatieven. Een groot assortiment is één ding, maar hoe zit het met de kwaliteit?

JBL Tune 205BT Goud overzicht

De JBL Tune 205BT Goud oordopjes zijn draadloos, waardoor je geen last meer hebt van lange snoeren die altijd in de weg zitten. Wel is er een nekband aanwezig, maar deze dient vooral om het draagcomfort te verhogen. De geluidskwaliteit van deze dopjes is prima. Gezien de prijs behoort deze variant tot de lagere prijsklasse.

In de doos

  • JBL Tune 205BT Goud
  • Handleiding
  • USB kabel
  • Garantiebewijs
  • Veiligheidsblad
  • Snelstartgids

Installatie van de JBL Tune 205BT Goud

Aan de hand van de meegeleverde snelstartgids kun je meteen aan de slag met de JBL Tune 205BT Goud oortjes. Je maakt gebruik van Bluetooth om een verbinding te leggen met jouw geluidsdrager naar keuze. Veelal gaat het hierbij om een smartphone of een tablet. Als de accu leeg is, zul je deze oordopjes niet kunnen gebruiken. 100% opgeladen gaan deze oordopjes zo’n 6 uur mee.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: goud
  • Gewicht: 16,5 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening van de JBL Tune 205BT Goud

De nekband dient niet alleen ter verhoging van het draagcomfort. Een dergelijke draad is ook handig voor het inbouwen van diverse extra’s. Zo bevindt zich hierin een afstandsbediening die je kunt gebruiken om de muziek aan te sturen. Daarnaast zit hier ook een microfoon ingebouwd. Deze is van een goede kwaliteit en hierdoor perfect om handsfree mee te bellen.

Onderhoud van de JBL Tune 205BT Goud

Het is aan te raden om de dopjes zelf regelmatig schoon te maken. Deze oordopjes krijgen nu eenmaal te maken met oorsmeer, maar ook met andere soorten viezigheden. Als je hier te lang niets aan doet, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de geluidskwaliteit van de JBL Tune 205BT Goud oortjes. Bovendien is het ook niet zo hygiënisch om oordopjes nooit schoon te maken.

Voordelen van de JBL Tune 205BT Goud

Voor mensen die niet al te veel willen uitgeven aan nieuwe oortjes, zal het prijskaartje van de JBL Tune 205BT Goud oordopjes een groot pluspunt zijn. Je betaalt niet al te veel, maar je krijgt er wel een goede geluidskwaliteit voor terug. Je kunt de muziek aansturen via de afstandsbediening en er is ook een microfoon voor handsfree gesprekken ingebouwd. Snel laden is een optie.

Nadelen van de JBL Tune 205BT Goud

De accu van de JBL Tune 205BT Goud oortjes gaat 6 uur mee. Voor een model uit deze prijscategorie valt dit ietwat tegen, maar tegelijkertijd kan het ook slechter. Daarnaast is het jammer dat deze variant niet bestand is tegen water. Zweet en vocht kunnen je oortjes beschadigen.

Conclusie

De verhouding tussen prijs en geluidskwaliteit is dik in orde bij de JBL Tune 205BT Goud oordopjes. Voor mensen die op zoek zijn naar een goedkopere variant is dit dan ook een slimme aankoop. Luister je graag muziek terwijl je aan het sporten bent? Dan kun je beter voor een ander alternatief kiezen. Deze kopelefoon kun je eenvoudig kopen op Hoofdtelefoonvergelijker.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review