Sennheiser CX 150BT oordopjes

Sennheiser CX 150BT oordopjes

Sennheiser is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt op het gebied van oordopjes. Deze Duitse producent staat vooral bekend om zijn geluidsapparatuur. Maar op het gebied van audio is het terug beluisteren hiervan net zo belangrijk als het opnemen hiervan. Goede oortjes zijn dan ook van groot belang en dit snapt dit merk maar al te goed. Zij staan dan ook bekend om hun aanbod van hoge kwaliteit. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de Sennheiser CX 150BT Zwart oortjes? Je leest het hieronder.

Sennheiser CX 150BT

De Sennheiser CX 150BT Zwart oortjes kun je typeren als draadloze oordopjes, maar tegelijkertijd ook weer niet. Er is namelijk wel een kabel aanwezig, maar deze dient als nekband om het draagcomfort te verhogen. Deze dopjes zijn zowel perfect voor het beluisteren van muziek als voor het voeren van telefoongesprekken. Neem je een telefoontje aan, dan gaat de muziek automatisch op pauze. Wordt het telefoontje afgerond, dan speelt de muziek weer door.

In de doos

  • Sennheiser CX 150BT Zwart
  • Handleiding
  • USB C kabel
  • Oordopjes in meerdere maten

Installatie van de Sennheiser CX 150BT

Wanneer je de accu van de Sennheiser CX 150BT oordopjes opgeladen hebt, kun je weer een aantal uur vooruit. Vooraf is het mogelijk om al je voorkeuren aan te passen aan de hand van de Sennheiser Smart Control app. Deze beschikt over een equalizer waarmee je de lage, midden en hoge klanken aanpast. Je kunt ook kiezen uit diverse geluidsprofielen.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: zwart
  • Gewicht: 12 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

Het mooie aan de Sennheiser oortjes is dat ze voorzien zijn van multipoint pairing. Je kunt dus met niet één maar twee afspeelapparaten tegelijk verbinding maken. Dankzij de stabiele verbinding kun je films en series kijken en blijft beeld en geluid synchroon lopen. In de kabel zit een afstandsbediening ingebouwd waarmee je muziek kunt selecteren, op pauze zetten en het volume mee kunt aanpassen. Ook is er een microfoon ingebouwd. Voor een accu van een draadloze variant zoals de Sennheiser CX 150BT Zwart oortjes is het niet goed als deze wordt opgeladen. Als deze op 80% staan hoef je ze echt niet even bij te vullen tot 100%. Dit kan namelijk een negatieve impact hebben op de accuduur. Reinig daarnaast de oortjes zelf regelmatig en ontdoe ze van vuiligheden.

Voor- en nadelen

De geluidskwaliteit is goed en ook op het gebied van draagcomfort scoren de Sennheiser CX 150BT Zwart oortjes hoge cijfers. Je past de oordopjes precies op jouw preferenties aan middels de app. Bovendien is multipoint pairing aanwezig, dus je kunt verbinding maken met twee afspeelapparaten tegelijk. Het is jammer dat een opbergetui niet wordt meegeleverd. Dergelijke etuis zijn een handige manier om je oortjes veilig op te bergen. Dit verlengt de levensduur en voorkomt onnodige schade. Daarnaast kan de nekband als te kort worden ervaren.

Conclusie

Vaak krijg je waar je voor betaalt als je kiest voor een goedkope variant. De geluidskwaliteit zal nu eenmaal wat minder zijn in vergelijking met duurdere modellen. Toch beschikken de Sennheiser CX 150BT oortjes over een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Als je niet te veel wilt spenderen aan nieuwe oordopjes, zijn deze dopjes dan ook een prima keuze.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een goedkope vaatwasser kopen: wat zijn de opties?

Fisher F75 metaaldetector

Samsung Galaxy Buds Live Zwart review